Aankondiging Footgolf 2015 – 20 juni a.s.

Footgolf 2
Medio vorig jaar hebben de Palingprofs een informele sportieve netwerkbijeenkomst georganiseerd in de vorm van Footgolf.

Dit werd door de aanwezige Palingprofs zodanig gewaardeerd dat we op verzoek van velen hebben besloten om dit jaar het 2e Footgolf toernooi te organiseren.

Hoewel officieel geen toernooi noemen wij het toch zo. Het klinkt beter dan bijeenkomst en het dekt ook beter de lading. Verder biedt het mogelijkheden om het wellicht volgend jaar of later daadwerkelijk in de vorm van een toernooi te organiseren, maar dan wat vroeger in het jaar (maart of april).

Vorig jaar is de beker gewonnen door Peter Smit. Boze tongen beweren dat dit niet anders dan toeval kan zijn geweest, maar cijfers liegen niet.

Deze keer wordt gespeeld op golfbaan De Hoge Dijk, Abcouderstraatweg 46 te (1105 AA) Amsterdam Zuidoost. Deze baan is een van de langste van Nederland en is mede daardoor een uitdaging.

De kosten zullen € 30,- per persoon bedragen. Bij dat bedrag zit één consumptie inbegrepen, en afhankelijk van het aantal deelnemers wellicht twee.

Voor degenen die het nooit eerder hebben gespeeld:
Footgolf is net als gewoon golf, maar dan met de voeten en met een grotere hole. Voor ‘gewoon’ golf gelden vrij strikte regels qua kleding, maar voor Footgolf geldt dit in veel mindere mate. Het enige wat wordt gevraagd is om geen ‘ongepaste’ kleding te dragen (zoals strandkleding of voetbalpakjes), respect te hebben voor andere spelers en om niet teveel drukte te maken op de baan. Verder is het verboden om met voetbalschoenen op de banen te lopen. Wij adviseren sportschoenen.

Vanaf 09.00 ben je welkom bij het clubhuis van de golfbaan in Amsterdam. Het spel start om 10.00 en duurt 1,5 tot 2 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers), waarna we nog een hapje en een drankje kunnen nuttigen. Rond 13.00 zou iedereen weer thuis kunnen zijn.

Voor meer informatie over Footgolf zie www.footgolfholland.com.

Aanmelden kan via: [email protected] of via: https://www.facebook.com/events/1580027078946162/. Op de Facebook pagina kun je ook zien wie er zich tot nu toe hebben aangemeld.

Tot ziens op zaterdag 20 juni 2015!

Met vriendelijke groet,

Edwin Bond
Palingprofs Organisatiecomité